spil

Trolls

Trolls spillemaskine 

De nordiske lande har en lang tradition for trolde og nisser, og svenske Net Entertainment har tænkt sig at holde traditionen i hævd, med Trolls. En slotmaskine med et design, der er taget fra de svenske skove og vildnis, hvor trolde og nisser gerne holder til.

trolls-slot-free

Hyggelig uhygge 

Nisser og trolde har være skildret som både hjælpere og skurke, nogen, man skal passe på, men også nogen, der kan komme een til hjælp. Net Entertainment kender tydeligvis til deres sagnhistorie, for maskinens design er har elementer af begge dele. Nissen er hyggelig med sin pibe, der er søde troldebørn og troldemødre, men også uhyggelige trolde, som med deres kølle er klar til at slå til, og stentrolde, der griner lumsk. Foruden dem byder ikonerne på bogstaver krøllet, og drejet i træ, og spillelinjerne er hugget i sten. I baggrunden er skoven badet i tusmørkelyset. Trolls er stemningsfyldt som få andre spil, selvom det består af de vanlige fem tromler og kun 20 spillelinjer.

Lyden er til gengæld ikke noget at skrive hjem om. Tromlerne er kedelige, og baggrundslyden er domineret af fuglefløjt og vindens rusken i træerne. Det er ikke den mest gennemarbejdede lydside i Net Entertainments katalog, men den bliver heldigvis aldrig irriterende. Den er der, og det er fint.

Troldejagt

Selvom troldene i Trolls måske ser uhyggelige ud, er de til for at hjælpe, men de store jackpots kommer først ved Wild-symbolerne og scatter.

Wild er, symptomatisk nok for dens egenskab, symboliseret ved en hul træstamme fyldt med guld. Udover at erstatte et hvilket som helst andet symbol, med undtagelse af scatter, har Wild-symbolet den ekstra egenskab, at den fordobler det vundne beløb på den linje, den befinder sig, og får du fem Wildsymboler på stribe er der 10.000 mønter i jackpot. Men et enkelt Wild-symbol er ikke nok for Trolls. Der er nemlig to. I den midterste tromle er der en chance for at få en Golden Wild. Ligesom den almindelige wild erstatter den også ethvert andet symbol, men i stedet for blot at fordoble det vundne beløb, bliver det firedoblet.

Der er selvfølgelig også et scatter-symbol, en fuldmåne, som i en ganske hyggelig animation, forvandler sig til en fuld sol. Symbolikken er ikke til at tage fejl af. Tre scattere giver 10 gratis spins, fire giver 20 og fem scatters på stribe, giver 30 gratis spins. Det, du vinder under de gratis spins, bliver tredoblet, og du kan også vinde flere gratis spins. Hvis du ruller nok scattersymboler, er det dog ikke helt spildt. En vindende linje vil nemlig blive multiplikeret, i et forhold, der kan ses i udbetalingsspecifikationerne.

Flot, med rig mulighed for udbetaling

Trolls er et grafisk flot og stemningsfyldt spil, og en fin hyldest til Net Entertainments skandinaviske rødder. Der er en rig mulighed for at vinde gode præmier, og jackpotten på 10.000 mønter ved fem Wilds på stribe er rigtig fin. Lyden trækker desværre ned i det samlede billede. Den er ikke dårlig, den er bare ikke særlig medrivende, og det kunne være gjort bedre. Især når man tager i betragtning, at der ikke findes mange maskiner med et fantasy-tema, så kunne Trolls for alvor have skilt sig ud.